Adakah Ejen Hartanah Anda Boleh Dipercayai?

Pembeli juga boleh memastikan bahawa deposit mereka adalah dalam keadaan selamat semasa perunding mengendalikan wang daripada papan berdaftar Walau bagaimanapun, sebahagian ejen hartanah adalah kejam dan mereka tidak jujur sepenuhnya. Kami sedang berbincang tentang rumah anda.  

Marilah kita melihat beberapa ciri yang harus dimiliki oleh ejen anda.  

1. Bermaklumat dan Berpengetahuan

Ejen hartanah harus mempunyai keupayaan untuk memberikan maklumat yang terperinci terhadap hartanah kepada anda.Jika anda sedang mencari rumah, anda boleh bertanyalah:

  • Berapa lamakah hartanah tersebut dan adakah ia pajakan atau pegangan bebas?
  • Apakah sebabnya untuk menjual/menyewa?
  • Adakah harga tersebut wajar semasa berbanding dengan pasaran umum atau adakah anda mempunyai unit yang lebih banyak untuk menunjukkan agar dapat membuat perbandingan?

Anda mungkin boleh mencari dan mendapatkan maklumat diri sendiri sekiranya ejen tidak dapat menjawab soalan anda atau memberikan jawapan yang jelas kepada anda.

2. Cekap dan Tepat pada Masanya

Anda mesti ingatlah bahawa masa merupakan faktor yang utama untuk mendapatkan unit yang baik. Jadi, anda pasti tidak mahu membazirkan masa anda .Sekiranya mempunyai ejen yang mengetahui keseluruhan proses juga akan membantu anda mempercepatkan kes anda dengan segera.

3. Pelanggan-Centric

 Penjual ingin menjual setinggi yang mungkin manakala pembeli ingin membeli serendah yang mungkin secara dasarnya. Ejen hartanah yang baik tidak akan menjejaskan integriti dan akan memberi tumpuan kepada satu pihak untuk menjalankan transaksi.

Ejen hartanah yang jujur tidak akan menyembunyikan sebarang kerosakan dan masalah dari rumah daripada penyewa yang berpotensi.

 

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )